YILDIZNAME

Kişinin, doğum tarihi ve saatine göre hazırlanmış yıldız haritası, o kişinin kader çizgisini bir ölçüde anlamamıza vesile olur. Genetiğimizde mevcut bilgiler eşliğinde kişilik özelliklerimiz, nasıl bir hayat süreceğimiz, uzak ilişkilerimiz, yaşam boyu nelerle karşılaşacağımız; huyumuz, mizacımız, muhtemel hastalıklarımız, hakkında bilgi alabileceğimiz alana Yıldızname diyebiliriz . Ancak; yıldız ifadesinden anlaşılması gereken insan üzerindeki manyetik etki alanlarıdır (Güncel ifadeyle çakralar). Bu manyetik etkiyi yıldızlar oluşturur. Kişinin özel yıldız haritasında, her gezegen belli bir burcun, belli bir derecesine düşer. Aynı zamanda da 12 evden birine isabet edecektir. Bu şekilde sabitleşir ve artık değişmez. Böylece, buna dayalı olarak beyinde belli noktalar açılır ve faaliyete başlar….

Bu konuyla ilgili olarak Kur’an-ı Kerim bizlere bazı ipuçları veriyor;

“Güneş ay’a yetişemez. Gece de gündüzü geçemez. Hepsi birer felekte yüzerler.” (Yâsin/40)

“O göklerde ve yerdekilerin tamamını, kendi tarafından sizin hizmetinize verdi. Bunda tefekkür eden bir kavim için ayetler ve ibretler vardır. “(Casiye/13)

Hz. Mevlana meşhur eseri MESNEVİ’de, birinci cilt 750-755.ci beyitlerde şöyle anlatmaktadır.

“Güneş, bir burçtan bir burca gidip durduğundan, pencereye vuran ziyası da evin etrafında döner dolaşır. Kimin bir yıldızla alaka ve mecburiyeti varsa; o, kendi yıldızı ile döner, dolaşır, o yıldızın altındadır. Yıldız gibi tertemiz ruhlar, gökyüzündeki yıldızlara ders verir, yardım eder. Görünüşte hükmeden bu bize yıldızlardır, fakat aslında, içrek (Ezoterik = Yalnız vakıf olanlara öğretilen) bilgimiz göklere hükmeder. Bu sebeple sen bedende küçük bir alemsin, fakat hakikatte ise kainat sensin…” 

Şimdi güneş sisteminin hareketini düşünün. Tüm Gezegenler sürekli bir dönüş ve hareket içindeler. Bunun sonucu, her an, değişik mana yüklü dalgalar uzaya yayılmaktadır. İşte, bir gezegen, kendi haritamızda belli bir burçta bulunan ve artık bizim için sabitleşmiş olan gezegenimizin, yani beynimizde açılmış olan sabit bölümlerin üstünden geçerken; veya o nokta ile çeşitli açılar oluşturduğu zaman, biz belli durumlarla, duygularla veya olaylarla karşılaşırız …

Daha önce, o devre açıldığı için, daha sonra, o noktaya denk gelen etkiyi, beynin değerlendirmesi mümkün olur. Sistemin işleyişi bu şekildedir.

Yıldızname doğum günü, ay, yıl, saat ve doğum yerine göre çıkartılmış bir haritadır. Eski dönemlerde doğum tarihleri şimdiki gibi düzenli kaydedilmediğinden, kişinin burç tayini ebced hesabı ile yapılıyordu. Ancak; konudan habersiz ve bilgisiz kişiler hala isimden ebced hesabı yaparak burç tayini yapmaya çalışıyor. Oysa ki, Yıldızname’de doğum tarihi en önemli veridir ve ebcedle yapılan hesaplamalar çoğunlukla hatalıdır.

 

Yıldız haritası, kişinin doğum yerine göre, doğum anında gökyüzünün konumunu kağıt üzerinde, iki boyutlu olarak gösterir. Dairesel bir görüntüsü vardır. Bu Dairenin ortasında Dünya bulunmaktadır. Çünkü biz gökyüzüne dünyadan bakarız. İçi boş olarak kabul edilen daire 30 ar derecelik 12 eşit bölüme ayrılır. Bu bölümleri ayıran çizgilere-ev çizgileri, her bir bölüme de “gökyüzü evleri” veya kısaca “ev” ismi verilir. Her bir ev, yaşam faaliyetlerinden belli bölümleri temsil eder. Evlerin sıralanışı, Saatin tersi istikametindedir.

Başucu NoktasıDoğal gökyüzü haritasında Koç burcunun başlangıcından geçen veya diğer anlatımla, 1. Evin Başlangıç çizgisi UFUK ÇİZGİSİ adını alır. Bu çizginin geçtiği burç ise, Yükselen Burç adını alır … 9 ve 10. evi ayıran çizgi BAŞ UCU noktasıdır ….

Bir yıldız haritasında, Başucu noktası, Ufuk çizgisi ve ev çizgileri çok önemlidir. Başucuna düşen bir Gezegen, adeta yaşamınıza ışık tutar, hayatımızı kendi manası istikametinde yönetir. Ufuk çizgisinin başlattığı 1.ci eve düşen bir gezegen ise, kişiliğinizden tipinize kadar belli özellikler verir.

Ayrıca her hangi bir gezegen, en güçlü etkisini bir eve girerken ve bir evden çıkarken ortaya koyar. Dolayısıyla bu çizgilerin sağlıklı olması için, doğum saati ve tarihinin doğruluğu çok önemlidir.

Yıldızname yorumu