Genel

Tarot falı

Tarot kartları İskambil kartlarını biraz andırır ancak sembolik resimlerle bezenmiştir. Tarot Falı da bu kartları kullanarak kehanette bulunulmasına denir. Bu kartlar aracılığıyla fala bakan kişi sembolizmin derin manalarını anlamlandırmaya çalışır. Tabi bu nedenle de fal bakan kişinin analiz konusunda becerikli olması ve okuduklarını anlatabilmesi gerekir. Fal bakma dünyasına çok dahil olmayan insanlar için Tarot Falıbir kart açma ve kehanet sanatı gibi gelir. Tarot kartlarının Orta Çağın sonlarına doğru ortaya çıktığı düşünülür. Özellikle de kehanet amacıyla kullanıldıkça popülerlik kazanmış, bu zamana kadar da popülerliğini devam ettirmiştir. Günümüzde kullandığımız İskambil kartlarının atası olarak da düşünülebilirler.

Tarot Falı Korkulacak Bir Şey mi?

Tarot Falının güzel yanları kadar korkutucu yanları da çoktur. Örneğin sıkıntılı bir anda Tarot falı baktığınız kişinin tüm negatif enerjisini üstünüze çekebilirsiniz. Bunlardan kaçınmak için mümkün olan en saydam ve yansıtıcı tavrı takınmanız gerekir. Eğer bunu yapacak kadar güçlü olmadığınızı ve dış etkilere yenileceğinizi düşünüyorsanız Tarot Falı bakmaktan vazgeçin, çünkü her seans kendiyle birlikte bir yorgunluk ve halsizlik getirecektir. Ayrıca Tarot Falı bakan insanların zamanla 6.hissi kuvvetleneceğinden ruhlar tarafından rahatsız edilmeleri daha olası olacaktır, bu da göz korkutucu olabilir.

 

Major Arcana ve Minor Arcana Nedir?

Tarot Falının kökenlerini Doğu Hristiyan halktan aldığına dair elimizde bilgiler vardır. Bu bilgi hepsi için geçerli olmasa da en azından Major Arcana ismini verdiğimiz 22 karta ait seri için kesin bir bilgidir. Şu günlerde sık sık kullandığımız İskambil kartlarının atası olarak görülen Arkana Minörün ise kökenleri İtalya’dan aldığı bilinir. Bunlar yirmi iki kartlık Major Arcana serisine daha sonradan eklenmiştir. Tarotkartları iki kola ayrılır:

1) Büyük sırlar olarak da bilinen Arcana Major kartları

2) Küçük sırlar olarak da bilinen Arcana Minör kartları

Arcana Minör kendini oluşturan 22 karta dair yapılabilecek mistik yorumların genel adıdır. Arkana Majör ise sıfır numara kart ile başlar ve bu sayede hayat yolculuğuna başlayan bireyin simgesi olur. Buna karşılık Arcana Minör her yeni günde hayatımızın sapacağı yeni yönleri gösterir.

Tarot Falın’da Dört Takım Nedir?

Arcana Minör dört farklı takımdan bir araya gelmektedir. Bu takımlar değnek, kupa, kılıç ve tılsım olarak adlandırılır. Bu takımların her biri gündelik hayatımızın farklı bir yönünün temsilcisidir. Değnek grubu arzularımızı ve mücadelelerimizi, Kupa grubu duygu ve birlikteliklerimizi temsil eder. Bunlara karşılık fikir ve planlarımız Kılıç grubu ile maddi durumumuz ise Tılsım grubu ile sembolize edilir.

Tarot Falı Ne Tür Sorular İçin Uygundur?

Tarot Falı baktırdığınızda bakan kişi size günlük hayatınızdaki tek bir detayı bile atlamadan olası her olayı, doğruyu ve gerçeği tereddüt etmeden söyleyebilir. Bu şekilde öğrendiklerinizi sentezleyip hangi yolu tercih edeceğinize karar verebilirsiniz. Durup kendi hayatınıza dışarıdan birinin gözleriyle bakmanıza da yardımcı olur. Aslında Tarot Falının yaptığı geleceğe dair sorularınızı bugünü analiz ederek cevaplamaktır.

Doğru Tarot Falı Destesini Seçmek Ne Kadar Önemlidir?

Tarot falıbakabilmek için aldığınız deste ve destenizin içerdiği semboller bakmaya başlamanızdan sonra hayatınızda önemli bir yere sahip olacaktır. Zaman içerisinde tek tek her kartla ve sembolleriyle bir bütünlük kurmanız gerekir. Ayrıca 6. Hissinizi kullanmayı bilmeli bu sayede karta dair amblemin derin ve mistik anlamını çözebilmelisiniz. Bu nedenle eğer desteniz ve üzerindeki amblemler içinize sinmiyorsa Tarot Falı bakmak sizin için büyük bir hayal kırıklığına dönüşür. Anlayacağınız üzere deste ve amblem seçimi Tarot falında hayati önem taşır.

Tarot Falı Destesi Nasıl Seçilir?

Piyasada uçuk sayıdaki Tarot Falıdesteleri arasından seçim yapmak zordur. Hele ki her biri birbirinden farklı semboller ve renkler içerdiği için. Bu nedenle size tavsiyemiz özellikle tasarım kart bulunduran destelere yönelmeniz. Sembollerin birbirinden bariz derecede farklı resmedilmiş olması da dikkat etmeniz gereken bir husustur. Semboller fal bakarken olumlu veya olumsuz sonucu net görebilmeniz açısından çok önemlidir bu nedenle sizin onları kolayca okuyabiliyor ve birbirinden ayırt edebiliyor olmanız gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir