Genel

İskambil falı

Kartlar sadece oyun oynamak için değil aynı zamanda, fal bakmak ve gelecek ile ilgili bilgiler edinmek için de kullanılır. İskambil falı bakmakhem eğlencelidir hem de çok kolaydır. Pek çok yöntemi bulunmasının yanı sıra, kolay yöntemleri de mevcuttur.

İskambil falında hem yaşanmışlıkları hem de yaşanacaklarını görmek ve yorumlamak kartlar ile mümkün olmaktadır. Oyun kartlarının sahip olduğu anlamlar ile yorum yapmak zamanla kişinin sezgilerini de kullanmasını sağlayacaktır. Şöyle ki; kartların anlamlarını bildiğiniz zaman, bir durum ile karşılaştığınızda hemen iskambil falı açarak; nasıl bir yol izlemeniz gerektiği konusunda fikir sahibi olabileceksiniz.

Bilmeniz gerekenler

– Kartların Hava, Su, Ateş ve Toprak olmak üzere dört element ile bağlantılı olduğudur. Her bir elementte 13 kart vardır ve 13 rakamı 13 Kameri Ayı temsil etmektedir. Ayrıca toplamda 52 tane olan kart sayısı da yılın 52 haftasını göstermektedir.

– Ateş elementinin kartları; sinek kartları ve kariyeri, tutkuyu ve başarıyı temsil etmektedir. Bu kartlar genellikle başarı ve mutluluğa işarettir.

– Hava elementinin kartları; maça kartları ve genellikle dedikoduları, rekabeti, sırları ve hayal kırıklıklarını temsil ederler.

– Toprak elementinin kartları; karo kartları ve genellikle kariyer ile parasal durumları temsil ederler.

– Su elementinin kartları da kupa kartlarıdır ve aşkı, dostluğu, mutluluğu ve duyguları temsil eder.

 

Doğru Açılım Nasıl Seçilir?

Kendinize iskambil falı bakarken; diyelim ki bir durum ile ilgili cevap almanız gerekiyor. Öncelikle kartları karıştırıp masanın üzerine koyun ve 3 adet kart çekin. Çektiğiniz ilk kart geçmişinizdir, ikinci kart içinde bulunduğunuz durumdur, 3. kart ise geleceği gösterir.

Her kartın ayrı bir anlamı vardır. Örnekleme yapacak olur isek; maça asına bakalım. Maça kartı hava elementi olan ve anlam olarak da yaşanan rekabetleri, hayal kırıklıklarını ve konuşmaları anlattığına göre; maça ası da yaşanan mutsuzluğu ifade eder. Elementleri ve kartları bildikten sonra sıra her kartın anlamını bilerek önsezileri ve duru görü özelliğini de kullanarak yorumlamaya gelmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir